Još jedan utorak u Sarajevu: Ulice glavnog grada prepune turista

1
Radiosarajevo.ba
Još jedan utorak u Sarajevu: Ulice glavnog grada prepune turista
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Podnevna ljetna šetnja Sarajevom

Dan poslije ponedjeljka pjevao je Balašević za dan koji najmanje volimo u sedmici. Matematičkim rječnikom, utorak ima "višak" dana do novog vikenda.

Ipak, nekima je ovaj dan slobodan i koriste ga za razgledavanje uže jezgre Sarajeva. Fotograf portala Radiosarajevo.ba uslikao je na Baščaršiji brojne turiste. 

U turističkim vodičima kroz naš grad, među prvim tačkama navodi se upravo ovaj dio grada, a kako i ne bi kada je historijska i kulturna jezgra.

Podnevna ljetna šetnja Sarajevom
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Podnevna ljetna šetnja Sarajevom

Historija kaže da je Baščaršija izgrađena u 15. vijeku kada je Isa-beg Ishaković osnovao cijeli grad, 

U njenim okvirima nalaze se Stara pravoslavna crkva, Gazi Husrev-begova džamija, medresa i biblioteka, Sahat kula, Stari jevrejski hram, Brusa i Gazi-Husrev begov bezistan, Vijećnica i brojne druge znamenitosti.

Ukoliko odlučite prošetati nakon ovih fotografija, imajte na umu da je prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda kiša moguća i to u poslijepodnevnim satima. Dakle, kišobran i ostali kišni rekviziti su obavezni.

Podnevna ljetna šetnja Sarajevom
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Podnevna ljetna šetnja Sarajevom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije