Jaka snježna oluja pogodila New York i okolinu

0
Anadolija
Jaka snježna oluja pogodila New York i okolinu
Foto: AA / Jaka snježna oluja pogodila New York

Jaka snježna oluja pogodila je u ponedjeljak New York, ali i šire područje na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država.

Fotoreporter AA zabilježio je fotografije sa Times Squarea, iz srca New Yorka, koji je potpuno prekriven snijegom. Zbog naslaga snijega na njujorškim ulicama otežano se odvija saobraćaj. Službe za održavanje ulica aktivno rade kako bi ulice ponovo osposobile za saobraćaj. Na ulicama su brojne mašine za čišćenje snijega.

U njujorškom Central Parku oko podne je snježni prekrivač bio viši od 30 centimetara, što je najviši nivo snijega u jednoj oluji zabilježen u posljednjih pet godina. Visina snijega na Long Islandu zasad iznosi između 20 i 30 centimetara.

Jaka snježna oluja pogodila New York - undefined

Foto: AA: Jaka snježna oluja pogodila New York

U međuvremenu, snijeg počinje popuštati u istočnim dijelovima New Yorka nakon što je cijelo jutro bio prilično jakog intenziteta.

Ipak, stanovništvo se poziva da ostanu u svojim domovima, jer su predviđanja da bi se grad mogao suočiti s jednom od 10 dosad najjačih snježnih oluja.

Jaka snježna oluja pogodila New York - undefined

Foto: AA: Jaka snježna oluja pogodila New York

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije