Velika Aleja i Vrelo Bosne: Žubor vode i cvrkut ptica remete tek rijetki šetači

Radiosarajevo.ba
Velika Aleja i Vrelo Bosne: Žubor vode i cvrkut ptica remete tek rijetki šetači
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilidža danas

Žubor vode i cvrkut ptica na Vrelu Bosne danas su remetili tek rijetki posjetitelji ovog popularnog sarajevskog izletišta. 

Za razliku od prethodnih godina, kada je Ilidža bila preplavljena turistima, pogotovo iz arapskih zemalja, kojima je sarajevska oaza mira i zelenila jedno od njomiljenijih odredišta, ove godine zbog koronavirusa na Ilidži je gotovo nemoguće vidjeti turiste. 

Da li zbog epidemiološke situacije ili nestalbilnih vremenskih prilika, ni Sarajlije se danas nisu odlučile u većem broju posjetiti Vrelo Bosne, pa su oni koji su došli uživali u pravom zen ugođaju.

I ugostiteljski objekti na ovom lokalitetu danas su ugostili tek rijetke goste, dok puno posla nisu imali ni ulični prodavači, kao ni iznajmljivači bicikala. 

Posebno su uživali oni koji su sa Ilidže došli šetajići ili vozeći bicikla Velikom Alejom, s obzirom da su u najljepšem drvoredu u BiH stoljetni platani na početku ljeta pokazali svu svoju raskoš i grandioznost. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije