I fotografije kao dokaz da se COVID situacija u Sarajevu popravlja

1
Radiosarajevo.ba
I fotografije kao dokaz da se COVID situacija u Sarajevu popravlja
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Stanje danas u Sarajevu

Treći val COVID pandemije u Kantonu Sarajevu polako se smiruje.

Već danima pratimo kako je broj oporavljenih veći nego broj novozaraženih, a Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo zahvalilo je građanima na poštivanju preporuka, što je omogućilo da se situacija smiri.

Nažalost, tragična bilješka je da i dalje umire puno jako teško oboljelih...

Pogledajmo i brojeve: u današnjem izvještaju za KS navodi se kako je potvrđeno 85 novozaraženih koronavirusom, dok su se u istom periodu 144 osobe oporavile. Šest je preminulih.

Prije tačno sedam dana, 13. aprila 2021, ti su brojevi izgledali ovako: imali smo 98 novozaraženih osoba koronavirusom, a oporavilo se njih 206. Nažalost, tog je dana umrlo 16 oboljelih.

Tri COVID vala u Sarajevu - undefined

Izvor: www.covid19.ba: Tri COVID vala u Sarajevu

Sedam dana prije, 6. aprila 2013, izvještaj je izgledao ovako: u Kantonu Sarajevo su potvrđene 282 novozaražene osobe koronavirusom, dok ih se u istom periodu od Covid-19 infekcije oporavilo 483. Preminulo je 12 pacijenata. 

A, 17. marta su bile evidentirane čak 824 novooboljele osobe. U tom je danu umrlo i devet pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom. Zabilježen je oporavak 537 osoba u istom periodu.

O poboljšanju situacije svjedoče i fotografije koje je danas zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba: drive in prostor za testiranje na Marijin-Dvoru je prazan, pojavi se tek poneko vozilo, baš kao što je prazan i prostor ispred Opće bolnice.

Za kraj, ponovimo apel sarajevskog Ministarstva zdravstva iz kojeg građane mole da nastave s poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera kako se situacija ponovo ne bi pogoršala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije