Hrabri deda snimio žestoku borbu vukova i medvjeda

Radiosarajevo.ba
Hrabri deda snimio žestoku borbu vukova i medvjeda
/ Foto: Media Drum World
Tom Littlejohns, 75-godišnji Britanac koji je na odmoru u Montani na Rocky Mountains (Stjenovite planine), zabilježio je nevjerovatan prizor: borbu između tri vuka i grizli medvjeda.

Fotografije, o kojima danas bruji internet, prikazuju kako se tri vuka goste plijenom, jelenom kojeg su upravo ulovili. Fotografije hrabrog dedice su nevjerovatne – vukovi se prvo tuku međusobno na snježnom pokrivaču kojeg je krv obojila u crveno.

U jednom trenutku vukovima prilazi grizli medvjed koji je očigledno odlučio – zašto bih se mučio i lovio, kad mogu ukrasti plijen od drugih šumskih predatora.

Potom počinje žestoka borba – čeljusti, šape i kandže...vukovi ne žele odustati od teško stečene gozbe, no medvjed je veći, jači i tu dalja priča prestaje. Vukovi se povlače...

„Vidio sam spektakularan prizor – kako se mirni vukovi pretvaraju u zvijeri, i jedni prema drugima, i prema medvjedu“, ispričao je Littlejohns.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije