Dramatične fotografije s Ilidže: Pješački most samo što se nije urušio

15
Radiosarajevo.ba
Dramatične fotografije s Ilidže: Pješački most samo što se nije urušio
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Most na Ilidži samo što se nije urušio

Dramatične fotografije dolaze nam danas sa Ilidže.

U nedavnim poplavama, koje su ovu općinu itekako pogodile, pješački most koji se nalazi između Hrasničke ulice i Male aleje je vidno oštećen.

Rijeka Željeznica je oštetila jedan od pet stubova mosta zbog čega su lokalne vlasti još ranije zatvorile most.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Bez obzira na to, neodgovorni građani, o čemu smo pisali ranije danas, nastavili su da ga prelaze tako što su ignorirali poruku 'Opasnost od rušenja', a potom zaobilazi sigurnosne trake i prelazeći preko ograde dolazi na most, pa vjerovatno isti postupak ponavlja na drugom dijelu.

Koliko je kritična situacija s mostom, najbolje pokazuju prizori koje je zabilježio fotograf portala Radiosarajevo.ba Admir Kuburović Tesla.

Uslijed poplava, Željeznica je toliko nadošla da je voda gotovo potpuno uništila jedan od stubova koji drže most. Čini se da je samo pitanje trenutka kada će se taj nosač urušiti.

Ove fotografije najbolje pokazuju koliko je opasno u ovim trenucima prelaziti most koji vodi u Malu aleju iz pravca Hrasničke ceste. Zato se građani još jednom mole da koriste most koji se nalazi 150 metara ispod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije