:) / Čekam tablu, kad će više, Sarajevo na njoj piše: Gužva na Baščaršiji

15. 07. 2021. u 15:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

"Čekam tablu kad će više, koji joj je vrag, Sarajevo na njoj piše...", riječi su iz pjesme Milića Vukašinovića, legende rock-scene bivše Jugoslavije.

Sarajevo je uvijek bilo inspiracija mnogima za brojne pjesme, a i kako ne bi. Gdje god pogledate, svaki kutak nosi pečat historije, tajnu ljubavnog para, ali i poruku jednog vremena. 

Zato se mnogi turisti iznova vraćaju u ovaj grad, uvijek imate nešto novo da čujete, nešto zanimljivo da vidite, jer baš sav taj sklad u raznolikosti - mami.

I danas, kao i prethodnih dana Baščaršija vrvi od turista, ali i domaćeg stanovništva. Juli kao nekad, sunce nikom ne smeta, šeta se, grad je pun, traži se stolica više u baštama kafića...

A što je posebno interesantno, mnogi uživaju u šetnji i razgledanju kulturnih znamenitosti grada iako je vani više od 30 stepeni.

Reporter portala Radiosarajevo.ba prošetao je Baščaršijom, djelić atmosfere sa ulica našeg grada pogledajte u galeriji slika. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)