Projekti / Bužimsko izletište Svetinja će dobiti moderan turistički izgled

26. 01. 2019. u 12:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 10

Dogradnja novih sadržaja na izletištu Svetinja obuhvata prostor od 4.942 m2.

Na ovom obuhvatu zamišljeno je da se nalazi parking prostor za novih 45 mjesta, uključujući mjesta za parkiranje autobusa, parking prostori za motocikle te bicikle.

U ovom projektu zamišljeno je da se prošire prostori pješačkih staza pored rijeke Čava, novi travnjaci, mjesta za rekreaciju te dodatne drvene klupe. Bitno je istaknuti da u ovaj obuhvat ulazi i revitalizacija pećine kao novih sadržaja u izletištu "Svetinja“ Čava.

Kompletan plan izgradnje novih površina je zamišljen da bude završen kroz dvije faze, prenosi portal Akta.ba.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 165.000 KM i bit će financiran od viših nivoa vlasti te općine Bužim.

"Ovaj obuhvat podrazumijeva i sanaciju postojećih površina i drvenih konstrukcija. Cilj nam je povećati kapacitete te proširiti turističke sadržaje izletišta Svetinja u Čavi kako bi u konačnici došli do principa samoodrživosti kroz povećanje turističkih posjeta", istakao je vršilac dužnosti Općinskog načelnika Nedžad Kudelić, koji je bio inicijator pripreme projektno-tehničke dokumentacije u svojstvu šefa službe za razvoj i poduzetništvo općine Bužim.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA