IT / Besplatan kurs programiranja za djecu: Temelj za uspjeh u obrazovanju i životu

26. 07. 2019. u 12:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

ITAcademy u Sarajevu organizuje besplatan kurs programiranja za djecu uzrasta od 9 do 12 godina. Broj slobodnih mjesta je ograničen, prijavite svog mališana što prije i omogućite mu da besplatno, kroz igru, stekne prva programerska znanja i zainteresuje se za najperspektivniju oblast današnjice.

ITAcademy - undefined

Besplatan kurs za djecu

Besplatan kurs programiranja održavaće se 2 puta nedjeljno u periodu od 30. jula do 20. avgusta. Tokom besplatnog kursa vaše dijete će imati priliku da u prostorijama ITAcademy, na adresi Zmaja od Bosne 16, Kubus D, u centru Sarajeva, usvaja veoma korisne programerske vještine koje će mu predstavljati značajan temelj za dalju nadogradnju znanja kako u ovoj, tako i u drugim srodnim oblastima.

Zašto je važno da djeca što ranije upoznaju oblast informacionih tehnologija?

Poznato je da obrazovanje i interesovanje koje djeca steknu tokom odrastanja u značajnoj mjeri određuju njihov dalji razvoj. Međutim, ono što je novina jeste činjenica da je napredak digitalnih tehnologija promijenio kompletno društvo, pa tako i potrebe svih nas. IT vještine postale su neophodne za funkcionisanje u 21. vijeku i danas se primjenjuju čak i u onim oblastima sa kojima donedavno nismo mogli da ih povežemo.

Istraživanja širom svijeta pokazala su da djeca koja su se još u osnovnoj školi upoznala sa prvim tehnikama kodiranja bilježe bolje rezultate iz prirodnih i društvenih nauka, kao i da efikasnije savladavaju jezik i razvijaju logiku. 

ITAcademy - undefined

Foto: Promo

Predviđanja pokazuju da će se u budućnosti gotovo svaki posao u nekoj mjeri oslanjati na tehnologiju i zbog toga je tehnološka pismenost djece veoma važna, bez obzira na to u kojoj oblasti će kasnije graditi karijeru.

Kroz igru i zabavu do vještina koje predstavljaju pismenost novog doba

Ovaj besplatan kurs programiranja prilagođen je djeci uzrasta od 9. do 12. godina. Tokom časova, vaša djeca će imati priliku da kroz igru i zabavu kreiraju svoje prve igrice, sklapaju blokove i usvoje osnovne programerske vještine. Koristeći program Scratch, polaznici kursa, uz pomoć Amara Bešlije, predavača sa ITAcademy, steći će znanja koja će im biti veoma korisna tokom daljeg obrazovanja.

 

ITAcademy - undefined

Foto: Promo

Uz to, kurs je zamišljen tako da djeci omogućava još jedan važan benefit, a to je buđenje interesovanja za jednu od najperspektivnijih oblasti današnjice. Dva puta nedjeljno u periodu od 30. jula do 20. avgusta vaši mališani će se u prostorijama pomenute međunarodne obrazovne ustanove družiti, zabavljati i iskoristiti ljeto na najbolji mogući način – da pronađu sebe u oblasti koja svima garantuje sigurnu budućnost. Po završetku kursa, osim prvih programerskih trikova, djecu očekuje i certifikat o završenom kursu ITAcademy.

Broj slobodnih mjesta je ograničen. Prijavite svoje dijete što prije!

Kako bi svakom djetetu bila posvećena maksimalna pažnja predavača, broj slobodnih mjesta na kursu programiranja je strogo ograničen. Prijavite svoje dijete što prije putem ovog linka i obezbijedite mu besplatnu edukaciju u novim računarskim laboratorijama ITAcademy, u kojima se obrazuju brojni budući IT stručnjaci nove generacije.

Ove prostorije opremljene su najmodernijom tehnologijom po najvišim svjetskim standardima. To znači da će vaše dijete imati priliku da tokom kursa, kao i polaznici ITAcademy, usvaja nova znanja koristeći najnovije računare.

NEMA KOMENTARA