Beograd suncem okupan: Prošetajte Kalemegdanom, Knez Mihailovom...

Anadolija
Beograd suncem okupan: Prošetajte Kalemegdanom, Knez Mihailovom...

Sunce u februaru izmamilo je danas Beograđane na ulice, koji su dan iskoristili za šetnju, igranje šaha na beogradskoj tvrđavi Kalemegdan, a bašte kafića bile su znatno popunjenije nego prethodnih dana kada je u glavnom gradu Srbije bilo oblačno i osjetno hladnije.

Poslije nekoliko dana koje je obilježilo oblačno, hladno i maglovito vrijeme, a kišom i povremenom susnježicom, u Beogradu je danas osvanuo sunčan i topliji dan s temperaturom od sedam stepeni Celzijusa.

Veliki broj ljudi prošetao je glavnom gradskom ulicom - Knez Mihailovom, dok su djeca uživala u parkovima, trčkarajući i hraneći golubove.

Stariji građani prošetali su i sjedili na beogradskoj tvrđavi Kalemegdan, igrali šah, a neki su i uživali u pogledu na ušće dvaju rijeka, Save i Dunava.

Mlađi Beograđani sjedili su u baštama kafića.

Poređenja radi, prošle godine u ovo vrijeme, padao je snjieg, a rijeke su bile zamrznute. 

Prvog dana vikenda, u Srbiji se očekuje također sunčano vreme, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda najviša dnevna temperatura bit će osam stepeni, dok će u nedelju biti oblačnije s temperaturom do šest stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije