Banja Luka: Otvoreno Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama

Anadolija
Banja Luka: Otvoreno Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama
/ Anadolija
ICF Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama Banja Luka - Vrbas 2016 koje će trajati do 5. juna večeras je svečano otvoreno u Banjaluci.

Domaćin i organizator prvenstva je Kajak kanu klub Vrbas m:tel Banja Luka, a takmičari će odmjeriti snage u vrbaskom kanjonu Tijesno.

Nikola Stanković, direktor Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama Banja Luka - Vrbas 2016 izjavio je da su ispunjeni svi tehnički uslovi, iako izgradnja staze nije išla predviđenim tokom zbog vodostaja i vremenskih uslova.

"Održana su dva noćna treninga, sve je ispalo u najboljem mogućem redu, tako da smo mi kao organizatori zadovoljni, a takmičari nemaju nikakve primjedbe", kazao je Stanković.

Rekao je da na takmičenju učestvuje 30 zemalja, kao i da je siguran da je takmičara najviše do sada. Prema riječima Stankovića BiH će na ovom prvenstvu predstavljati 11 takmičara u seniorskoj kategoriji i tri u veteranskoj.

Specifičnost prvenstva koje se održava u Banjaluci je i trka veterana u kajaku, za koju je takođe prijavljen veliki broj takmičara.

"Najveći favoriti su reprezentacije Njemačke i Francuske, naravno tu je i Slovenija koja ima Nejca Žnidarčiča, aktuelnog svjetskog prvaka, a što se tiče domaćih takmičara najviše očekujemo od Darka Savića", kazao je Stanković.

Povodom otvaranja prvenstva na tvrđavi Kastel održava se i nastup domaćeg benda Brutal Protest i DJ Woodia, kao i poznatog hrvatskog benda TBF.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije