2Cellos oduševili publiku u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
2Cellos oduševili publiku u Sarajevu
Dvojac 2Cellos u svoju svjetsku turneju 2016. uvrstio je i Sarajevo, a koncert je večeras održan u Kulturno sportskom centru Skenderija.

Sve ulaznice rasprodate su u rekordnom roku, a za ovo dragocijeno parče papira u danima uoči samog događaja, vladao je nezapamćen interes.

Koncert 13. maja u Sarajevu jedini je koncert u Bosni i Hercegovini kojeg su 2CELLOS uvrstili u svoj World Tour 2016, što ga samim tim čini ekskluzivnim i svakako je jedan od najznačajnijih koncertnih događaja u 2016. godini.

Karizmatični crossover dvojac 2CELLOS u Sarajevu će publici predstaviti svoj aktualni album „Celloverse“koji je ujedno i treći po redu studijski album 2CELLOSa. Uz megahit „Thunderstruck“, album uključuje i skladbe „They Don´t Care About Us“ (Michael Jackson), „Wake Me Up“ (Avicii), „I Will Wait“ (Mumford & Sons), „The Trooper“ (Iron Maiden), „Shape of My Hear“ (Sting), „Hysteria“ (Muse), „Live and Let Die“ Paula McCartneyja, i njihovu autorsku i naslovnu pjesmu „Celloverse“.

 

U fotogaleriji pogledajte nekoliko detalja zabilježenih na koncertu

2CELLOS iza sebe imaju mnogobrojne rasprodane koncerte koje po uobičajenom repertoaru otvaraju izvedbama klasičnih kompozicija, a nastavljaju se dinamičnim crossover repertoarom s izvedbama pop i rock uspješnica. Tokom posljednih nekoliko godina, punili su najprestižnije svjetske dvorane širom svijeta, kao što su Madison Square Garden, Paris Olympia i dr. a nastupali i na glamuroznim događanjima poput proslave jubileja Kraljice Elizabete II ispred Buckinghamske palače u Londonu. Također,2CELLOS su više puta gostovali i u najpopularnijim svjetskim TV show emisijama kao što su The Tonight Show With Jay Leno, Ellen DeGeneres Show te mnogim drugim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije