BiH / Fotografija nastala u Srebrenici daje nadu u bolje sutra

12. 12. 2018. u 09:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Fotografija koja je nastala jučer u Srebrenici daje nadu da ona jedinstvena i naša Bosna i Hercegovina još uvijek ima budućnost. Naime, na fotografiji se nalaze službenici sve tri vjerske zajednice u Srebrenici Ahmed ef. Hrustanović imam Medžlisa IZ Srebrenice, sveštenik katoličke crkve Fra Joso Oršolić i sveštenik Srpske pravoslavne crkve u Srebrenici Aleksandar Mlađanović.

Fotografiaj je nastala u sklopu redovnih aktivnosti OSCE-a u Srebrenici, učenici su obišli sve vjerske bogomolje koje postoje u ovoj općini. Obišli su katoličku i pravoslavnu crku i džamiju. 

Ovakve fotografije trebale bi da predstavljaju nadu svima u BiH i da umjesto raznih zastava i mnoštva predstavnika svi počnu da gledaju kako to možemo i moramo zajedno živjeti bez obzira na sve, jer Bosna i Hercegovina kako Mak Dizdar zapisa da je ona stvorena "za sve pod nebom dobre ljude".

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA