Zvanično: Suljagić danas na svom radnom mjestu

Radiosarajevo.ba
Zvanično: Suljagić danas na svom radnom mjestu


Vjeronaučno-politička saga u Sarajevu je završena. Ocjene ulaze u prosjek, iznaći će se alternativna rješenja, Reis ne poziva na pobunu i nemire. A i Emir Suljagić, ministar obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo, jutros je došao na svoje radno mjesto, premda je dvaput podnosio ostavku, ali je njegova stranka, SDP, nije prihvatila.

Informaciju da je Suljagić danas na svom radnom mjestu potvrdili su nam i u Ministarstvu obrazovanja i nauke u Kantonu Sarajevu.

Suljagić je ranije tvrdio da neće povući svoju odluku/instrukciju o tome da se ocjene iz vjeronauke ne uračunavaju u opšti prosjek učenika u osnovnim i srednjim školama u Sarajevu.

Odluka je, podsjetimo, izazvala i više nego burne reakcije i rasprave: od klasičnih novinsko-portalskih polemika do poziva na linč i usvajanje fetvi.

Vlada Kantona Sarajevo de facto je poništila Suljagićevu instrukciju: dopunjena instrukcija nalaže da se ocjene ove godine uračunavaju u prosjek, a da će se problem diskriminacije učenika koji ne idu na vjeronauku riješiti alternativnim predmetom.

U Ministarstvu kažu da je Suljagić večeras gost emisije 60 minuta na Federalnoj televiziji, te da će tamo navodno dati više informacija o cijelom slučaju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije