Zvanično: Općina Stari Grad uklonila tri bilborda!

Radiosarajevo.ba
Zvanično: Općina Stari Grad uklonila tri bilborda!

Kao što smo već ranije pisali, služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad pokrenula je postupke uklanjanja pet bespravno postavljenih reklamnih panoa na pet spornih lokacija: Mustajpašin mejdan, At mejdan (kod mosta Ćumurije), Šeherćehajina ćuprija, Latinska ćuprija i At mejdan (između mosta Ćumurije i Latinske ćuprije).

Inspekcija Starog Grada planira ukloniti bilborde

Kao dokaz da su akcije građana i udruženja arhitekata urodile plodom - u ponedjeljak, 28. maja, inspekcija Općine Stari grad započela je sa prinudnim uklanjanjem reklamnih panoa.

Uklonjen bilbord ispred Vijećnice!

Prije samo nekoliko dana...

Uklonjena tri bilborda, uskoro još dva

Kako RadioSarajevo saznaje iz Općine Stari Grad, s obzirom na to da je za postavljanje ovakvih objekata neophodno pribaviti urbanističku saglasnost, te pravosnažno odobrenje za građenje, što u ovom slučaju nije učinjeno, došlo je do postupaka uklanjanja slobodnostojećih panoa sa lokacija At mejdan (kod mosta Ćumurije), Šeherćehajina ćuprija i Latinska ćuprija.

Na lokaciji At mejdan (kod mosta Ćumurija) radove uklanjanja je izvodio KJKP ''Rad'', a na lokacijama Šeherćehajina ćuprija i Latinska ćuprija određen je izvođač od strane firme Europlakat u čijem su vlasništvu bili panoi.

Što se tiče četvrtog bilborda postavljenog na lokaciji Mustajpašin mejdan, njegovo uklanjanje je u pripremi, a za reklamni pano postavljen između mosta Ćumurije i Latinske ćuprije je pokrenut postupak, doneseno je rješenje o rušenju i dalji postupak je u toku.

Vezano:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije