Zona sumraka na brzoj cesti Ilidža - Blažuj

Radiosarajevo.ba
Zona sumraka na brzoj cesti Ilidža - Blažuj

Nevjerovatno je da već sedam mjeseci u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na brzoj cesti ne radi rasvjeta. 

Kada idete iz Sarajeva prema zapadnom izlazu iz grada, na brzoj cesti prema Blažuju vas dočeka apsolutni mrak, i tek par svjetala sa poneke firme koje se nalaze u blizini.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, kvar na kablovima javne rasvjete je nemoguće ukloniti, jer se nalazi na privatnom posjedu. Naime, nadležni iz firme Tranzit export d.o.o ne dozvoljavaju firmi za održavanje rasvjete da uđe u krug i poprave kvar. 

Kontaktirali smo direktora ove firme, Dževada Halilovića koji nam je rekao da podzemni kabal za rasvjetu prolazi kroz skladište firme Tranzit export. 

"Da bi se kvar uklonio, mi bi morali obustaviti radove na 15 dana, što bi izazvalo gubitak firme u iznosu oko 100.000 KM. Imamo 80 uposlenih osoba i to nije jednostavno izvesti", rekao je Halilović za Radiosarajevo.ba.

Dodaje i da firma koja održava rasvjetu, nema saglasnost za provođenje kablova kroz skladište, te da je to sve  " 'šabački' provedeno". "Trafostanica se nalazi blizu ceste i ne razumijem zašto se kabal ne spoji na tu trafostanicu", kaže Halilović.

Kontaktirali smo Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo koje je nadležno za javnu rasvjetu, gdje nam je potvrđeno da je bilo problema, jer se kvar nalazi u posjedu firme. 

"Pronašli smo rješenje za popravljanje kvara bez ulaska na posjed firme Tranzit export. Do nedjelje će rasvjeta biti u funkciji", uvjeren je ministar Zlatko Petrović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije