Znate li gdje je nastao Hrkljuš? (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Znate li gdje je nastao Hrkljuš? (VIDEO)

Hrkljuš je najbolja igra što je postojala!

Hrkljuš je kultni skeč sarajevske Top liste nadrealista u kojem lopta ''kruži ukrug'' dok igrač ''ne podvikne'' hrkljuš - a onaj kod koga se krpenjača u tom trenutku nađe, on je pobjednik. Ostali sa željenjem konstatiraju da su izgubili.

Hrkljuš pamtimo kao i većinu sjajnih provala iz nezaboravnog serijala. Većina skečeva nastala je u gradu Sarajevu i njegovim ulicama. No, postoje i oni koji su snimljeni negdje drugo.


Hrkljuš je, recimo, snimljen na periferiji, u mjestu Sumbulovac. Nakon tunela Čeljigovići na putu od Sarajeva prema Palama, skretanje lijevo vodi do tog sela. Tamo je, osim Hrkljuša, snimljen i Obračun kod OK korala kao i još neki skečevi.

Zenina sjećanja

Prisjeća se toga u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba Zenit Đozić, vođa ekipe pri snimanju Hrkljuša. 

''Teško je opisati provale koje su nam se dešavale na snimanju Hrkljuša kao i ostalih skečeva. Sjećam se da su nam tada pomagali lokalci, mještani Sumbulovca što se može i vidjeti u dijelu skeča kada Nele slavi pobjedu'', rekao nam je Zenit Đozić.

U nastavku pogledajte obaranje rekorda u hrkljušu, a vikend iskoristite da se ove najbolje igre svih vremena zaigrate s komšijama i prijateljima. Jer, kažu da su partije hrkljuša posebno atraktivne u snježnim uvjetima.

Pazite, naravno, da se pritom ne povrijedite. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije