Znanje je djeljivo bogatstvo: Internacionalna konferencija u Neumu

Radiosarajevo.ba
Znanje je djeljivo bogatstvo: Internacionalna konferencija u Neumu
“Znanje je djeljivo bogatstvo”, naziv je osme internacionalne konferencije Dani BHAAAS-a koja se ove godine održava od 26. do 29. maja u Neumu.

Organizator konferencije je bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS). Na konferenciji koja će se održati u hotelu Sunce u Neumu predstavit će se 260 predavača iz SAD, Kanade, Holandije, Malte, Norveške, Njemačke, Švedske, Turske, Velike Britanije, Bosne i Herzegovine, te zemalja regije.

Prvi Dani BHAAAS u BiH održani su 2009. godine, samo dvije godine nakon osnivanja Akademije, te je do sada održano 7 konferencija. Upravni odbor BHAAAS poziva sve zainteresovane institucije i pojedince da prisustvuju Osmoj internacionalnoj konferenciji Dani BHAAAS u BiH, Neum 2016 - Znanje je djeljivo bogatstvo.

Program Konferencije uključuje širok dijapazon interesantnih naučnih simpozija. Članovi BHAAAS su pripremili simpozije iz oblasti tehnologije, medicine, psihologije, ranog dječijeg razvoja, prirodnih i humanističkih nauka. Na ovogodišnjim Danima BHAAAS će učestvovati do sada najveći broj predavača – njih 260, koji dolaze sa najprestižnijih univerzitetskih svjetskih centara, klinika i drugih akademskih institucija kao što su Sparrow Regional Cancer Center, Semmes Murphey Clinic, Levine Cancer Institute, Columbia University, University of Bangor, North Carolina University, Arizona State University, Texas Tech University Health Sciences Center, Advanced Plastic Surgery Of North Shore, NorthShore University HealthSystem i druge.

Sa ugledne Mayo Clinic dolazi čak 9 predavača. Strani i domaći eksperti će imati priliku podijeliti iskustva sa kolegama u navedenim oblastima.

Na konferenciji se očekuje preko 1000 učesnika: ljekara, naučnika, profesora, medicinskih sestara/tehničara, kao i studenata iz BiH i šire regije.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Medtronic, UNICEF i EDUS su podržali inicijativu i organizaciju Konferencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije