Zlatni odbojkaši od srijede u Turskoj

Radiosarajevo.ba
Zlatni odbojkaši od srijede u Turskoj
/ FOTO: Color Art Fojnica / Radiosarajevo.ba


Medijska kuća Al Jazeera snimila je dokumentarni film o reprezentaciji Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, višestrukom paraolimpijskom prvaku i osvajaču evropskih i svjetskih prvenstava.

Kroz film se prikazuje historijat najtrofejnijeg bh. sportskog kolektiva, od samog početka i formiranja reprezentacije, do osvajanja zlatne medalje na prošlogodišnjoj paraolimpijadi u Londonu.

Povodom odlaska u Tursku, u Fojnici je danas upriličena press konferencija.

''Obišli smo planetu, a ništa nismo vidjeli, jer od silnih treninga i takmičenja, nismo imali vremena da obilazimo prelijepa mjesta koja smo posjećivali'', kaže kapiten našeg nacionalnog tima Sabahudin Delalić za Radiosarajevo.ba i dodaje da veliku zahvalnost duguje Općini Fojnica koja je posredovala u organizaciji odlaska u Istanbul.

''Već godinama se spremamo u ovom gradu, dobro nam je i zadovoljni smo. Ovdašnje stanovništvo već se naviklo na nas, a i mi se osjećamo kao kod kuće. Ovo putovanje jedva čekamo jer će ovo zapravo biti prvi put da negdje idemo bez takmičarskih obaveza'', dodaje kapiten Delalić.

Predsjednik Saveza u sjedećoj odbojci Miralem Zubović je istakao da se nada da će Općina Umraniye biti dobar domaćin kao Fojnica jer reprezentacija već osamnaest godina dolazi na pripreme u Fojnicu za koju rerezentativci imaju samo riječi hvale.

Mirza Hrustemović, selektor reprezentacije u sjedećoj odbojci naglašava da je ovo prvi put da reprezentativci odlaze na neko putovanje bez obaveza, da uživaju i to će im, kako kaže biti dobra priprema za odigravanje utakmice.

Boravak u Turskoj trajat će sedam dana, a polazak je zakazan za 15. maj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije