Zetra danas ostala bez struje

Radiosarajevo.ba
Zetra danas ostala bez struje
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba


Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković na poziv menadžmenta danas je posjetio Javno kantonalno preduzeće ZOI' 84, koje je nastavilo trend negativnih rezultata u poslovanju. Predsjednik Nadzornog odbora Ramiz Kadić i v.d. direktora Marijana Podrug-Arapović predočili su premijeru informacije o trenutnom stanju u preduzeću uz prezentiranje finansijskih pokazatelja i uslova poslovanja u ZOI'84.

Zbog neizmirenih obaveza prema bankama JKP ZOI '84 blokiran je račun. Zaposlenici firme nisu dobili plaće od decembra, a za danas je najavljeno isklučenje elektirčne energije u direkciji firme kao i Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch Zetra.

Menadžent firme je od Vlade KS zatražio pomoć u iznosu 560.000 KM kako bi se izvršila deblokada računa i zuastavilo dalje urušavanje. 

„Vlada je u obavezi da, ne samo prema JKP ZOI 84 već i drugim privrednim subjektima, poduzme mjere koje znače opstanak. Dugoročno će se morati raditi stvari koje će osigurati da ta preduzeća budu samoodrživa. Menadžement i upravnu strukturu treba dovesti do situacije da se mogu baviti samo svojim poslom, a ne da se drugi bave njima“, kazao je Zeljković. 

Više detatalja o trenutnoj situaciju u JKP ZOI '84 biće prezentirano na pres konferenciji, koja će biti održana u petak, 29. marta u VIP salonu Zetre u 11. sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije