Ženkice Skočka, Bubi i Bambi trebaju dom!

Radiosarajevo.ba
Ženkice Skočka, Bubi i Bambi trebaju dom!
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba


Tri napuštene ženkice trebaju dom - Skočka, Bubi i Bambi trenutno se nalaze u prostorijama sarajevske galerije Bela Vida u Importanne centru, a možete ih upoznati danas do 18 sati.

Svjetski je dan napuštenih životinja, pomozimo im!

U okviru ove akcije, organizira se i prodaja nakita za pomoć psima iz prihvatilišta Prača.

Sva tri psa su iz prihvatilišta u Prači, veterinarski su obrađene, sterilizirane, vakcinisane i već predugo u prihvatilištu.

Skočka i Bambi

''Ovo su naši psi sa sarajevskih ulica – bili su kučići, a sada su odrasli psi. Bubi je majka kučića koji je udomljen prošli put, ona je najstarija'', kazala je za Radiosarajevo.ba rukovoditeljica Prihvatilišta i osnivačica udruženja za zaštitu životinja, Av-Mau, Amela Turalić, dodavši kako su za vrijeme prošle ovakve akcije udomljena dva psa.

Ona je navela da i u budućnosti planiraju slične akcije za udomljavanje pasa; sljedeća je planirana za nedjelju, 7. aprila, kada će se predstaviti tri nova psa iz prihvatilišta Prača, dok će ovih dana i prihvatilište Gladno polje predstaviti svoje pse.

Bubi

''Bitno je da što više pasa bude viđeno i udomljeno'', istakla je Amela Turalić.

Njene su riječi i kako ljudi u prihvatilište najčešće donose svoje stare pse, te da se redovno dešava da ih zavežu za ogradu prihvatilišta, kako ih ne bi ostavili na ulici da umru.

''Prije tri dana su nam došla dva mala malamuta - dvije ženke, od kojih je jedna skotna. Tu su i rasni psi, čistokrvne pasmine poput labradora, retrivera, rotvajlera... Ipak, najviše je naših mješanaca koji su ipak najdivniji'', kazala nam je Turalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije