Zenički motoristi velikog srca: Paketići za djecu u domu (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Zenički motoristi velikog srca: Paketići za djecu u domu (FOTO)
/ FOTO: AA

Članovi Motokluba Condor iz Zenice i ove godine su, novogodišnjim paketićima obradovali štićenike Javne ustanove Dom porodica iz Zenice, javlja Anadolu Agency.

Blizu tridesetak članova Moto kluba Condor iz Zenice, odjevenih u kostime Djeda Mraza, danas je kao i prethodnih godina prodefiliralo zeničkim ulicama, a zatim posjetili Dom za brigu o djeci bez roditeljskog staranja  gdje su mališanima uručili novogodišnje paketiće.

Ovaj humani gest postao je tradicija ovog moto kluba, a osim ustanove Dom porodica paketići će biti podjeljeni i u Cetru za socijalni rad kazao je jedan od organizatora Elvir Alić.

"Ovo je već tradicionalna osma godina gdje Moto klub Condor organizuje podjelu paketića ovim mališanima iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja. U Domu će biti podjeljeno 105 paketića, a ostatak u Centru za socijalni rad. Sama akcija je organizovana od članova Condora i samih građana koji su posljednih par dana skupljali novac", pojasnio je Alić.

Direktor JU Dom porodica, Branko Dilber, zahvalio se bajkerima što su i ove godine ostali vjerni svojoj tradiciji i usrečili sve štićenike ustanove, koji su bajkerima u znak zahvalnosti priredili i izveli prigodan novogodišnji program.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije