Zenica: Organiziran iftar za zaposlenike Hitne pomoći (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Zenica: Organiziran iftar za zaposlenike Hitne pomoći (FOTO)
/ Zenica: Organiziran iftar za uposlenike Hitne pomoći, FOTO: Anadolu Agency

Ekipu Službe hitne medicinske pomoći Zenica večeras je posjetila Asocijacija Mostovi prijateljstva koja je za pripadnike ove službe obezbijedila iftare zahvaljujući donaciji Islamske zajednice republike Turske (Diyaneta) i Ureda za vjerska pitanja ambasade republike Turske u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).


Predsjednik Asocijacije Mostovi prijateljstva iz Zenice, Jasmin Imamović je za AA rekao kako je ovo samo jedna u nizu aktivnosti asocijacije.

"Ovo je još jedan u nizu iftara koje smo obezbijedili zahvaljujući donaciji Diyaneta i Ureda za vjerska pitanja pri ambasadi republike Turske u BiH, a pogotovo službama koje su prve na liniji pružanja pomoći našim građanima. Mi se svakako nadamo da ćemo nastaviti s ovim aktivnostima i u budućnosti uz podršku naših prijatelja iz Republike Turske", rekao je Imamović.

Dr. Sedžad Delibašić, načelnik Služe hitne medicinske pomoći Zenica za AA je govorio o prirodi posla ljekara i medicinara.

"U ovom poslu je mnogo odricanja, zaista ovaj posao morate voljeti i imati podršku i razumijevanje i članova porodice i prijatelja. Hitna medicinska pomoć je u sektoru primarne medicine, gdje se pacijenti javljaju neposredno, bez obzira da li je dan ili noć, ali uposlenici koji rade u hitnoj pomoći spremni su i u ovom poslu nema više mnogo iznenađenja", objasnio je Delibašić.

Uposlenici ove službe koji poste najčešće se iftare u privatnoj režiji, ali ovakva prilika da se svi uposlenici okupe za vrijeme iftara, iako rijetkost, je prema riječima načelnika ove službe zaista lijepa gesta ljudi koji su zaslužni za ovu akciju.

Služba hitne medicinske pomoći pri Domu zdravlja Zenica broji oko 30 uposlenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije