Zenica i Tuzla, nova odredišta javne kampanje 'Uči gdje stigneš'

Radiosarajevo.ba
Zenica i Tuzla, nova odredišta javne kampanje 'Uči gdje stigneš'

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Asocijacije XY, u četvrtak, 28.11.2013. godine u 12:00 sati u Zenici (Bosansko narodno pozorište, Trg Bosne i Hercegovine br.3) te 29.11.2013. u 14:00 u Tuzli (Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna br. 4 ) biti nastavljena javna kampanja 'Uči gdje stigneš', tokom koje će se učesnicima ove edukativne akcije obratiti predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH i Asocijacije  XY.

Inače, na navedenim lokacijama u Zenici i Tuzli bit će biti postavljena improvizovana, interaktivna učionica u kojoj će se govoriti o zdravim stilovima života, a predviđene su i druge promotivne aktivnosti kojima će se srednjoškolcima i gostima slati 'zdrave' poruke. Svi učesnici imat će priliku da se upoznaju o psihoaktivnim supstancama te posljedicama i rizicima koje prozrokuje njihova upotreba.  

Javna kampanja 'Uči gdje stigneš' koja se provodi u okviru realizacije 'Akcionog plana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga u Federaciji Bosne i Hercegovine' započela je početkom aprila 2012. u Sarajevu, a nastavila u Mostaru i Bihaću. Također, ova kampanja uključuje i sveobuhvatnu medijsku promociju na području Federacije Bosne i Hercegovine te distribuciju informativno-edukativnog materijala. 

Asocijacijom XY zajedno sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, ovom kampanjom želi skrenuti pažnju mladima, kao i široj populaciji, na krucijalnu ulogu promocije zdravlja kao osnovnog polazišta za zdravo djetinjstvo, adolescenciju i sveukupan razvoj jedne individue.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije