Zeljković: Želimo pomoći muzejima, ali novca nema

Radiosarajevo.ba
Zeljković: Želimo pomoći muzejima, ali novca nema
/ Foto: Branimir Prijak, Radiosarajevo.ba


Novi premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković rekao je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak da je na prvoj sjednici Vlade KS doneseno nekoliko odluka koje odražavaju pogled Vlade na njen budući rad.

"Data je saglasnost da se obnovi konkurs u MUP-u, u smislu povećanja broja policajaca, razmatrani su i obimni materijali prijedloga koji je prethodni saziv Vlade obradio i uputio ka Skupštini KS-a, ali nisu razmatrani. Ne želimo doći u situaciju da aktuelni ministri ne mogu obrazložiti te materijale, pa je napravljen pregled svega toga i neki od njih su pušteni u proceduru, a neki su povučeni na dalju doradu u ministarstva", istakao je Zeljković, a javilo Oslobođenje.

Ova vlada, kako je rekao Zeljković, nije ničija, te naglasio da oni žele da rade po zakonu i propisima kako bi štitili interese svih građana.

Prema njegovim riječima u kasi Kantona, ako se izuzmu namjenska sredstva i kreditni aranžmani ostalo 1.302 marke, dok je 140 KM zatekao u smislu onoga što su zakonom predviđene stavke koje kabinet premijera ima.

"Imam jaku želju da institucijama kao što su muzeji i Skenderija, koji su nam se i obratili, pomognemo pred snježne padavine, ali to ne možemo jer nemamo sredstava", istakao je Zeljković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije