Želite li nekome biti nezamjenjiva osoba? Postanite kum ili kuma SOS porodici (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Želite li nekome biti nezamjenjiva osoba? Postanite kum ili kuma SOS porodici (VIDEO)

Za Saru, Dinu i Enu SOS mama Jasna je jedina porodica za koju znaju. Ona je neko ko im pomaže riješiti komplicirani matematički zadatak, neko ko kuha njihova omiljena jela, vodi ih u kino, uči kako vezati pertle i svakoga dana govori koliko su posebni i voljeni. A čvrsti zagrljaj malenih ručica za SOS mamu Jasnu je dovoljan da zna koliko im znači i koliko je sretna što je svakoga dana u prilici da nadoknađuje nezamjenjive ljude u njihovom životu.

U dva bosanskohercegovačka SOS Dječija sela sa svojim SOS mamama živi 272 dječaka i djevojčica u 29 SOS porodica. Svaka SOS mama iz dana u dan nastoji svojoj djeci pružiti topli dom, osmijeh i trenutke sretnog i bezbrižnog djetinjstva – nastoji nadoknaditi nezamjenjive.

Da li se nekada zapitate koliko nezamjenjivih ljudi u svom životu vi imate? Onih za koje znate da vas bezuvjetno vole, da će biti tu za vas kada ih budete trebali i da će za vas učiniti bilo šta? Da li se sjetite da im kažete koliko su vam važni? 

SOS sela pokrenula su akciju „Budite Kum/a SOS porodica – pomozite da nadoknadimo nezamjenjive“. dio ove kampanje je i ovaj video - pogledajte ga, nećete se pokajati: 


Kumstvo SOS porodica podrazumijeva kontinuiranu i posvećenu podršku tokom cijele godine ostvarenju misije SOS Dječijih sela, a to je osiguravanje „Toplog doma za svako dijete“. Mjesečnom donacijom pomažete pokrivanje životnih troškova 29 SOS porodica u Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici. Dinamiku uplata određujete sami, onako kako vam odgovara, mjesečno, kvartalno, polugodišnje, a donacijom od 5, 8,10 maraka ili u onom iznosu koji možete na mjesečnom nivou priuštiti, uistinu možete učiniti mnogo.

Kako možete pomoći?

- Posjetite oficijelne stranice SOS Dječijih sela BiH na društvenim mrežama Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn podijelite video „Budite Kum/a SOS porodica – pomozite da nadoknadimo nezamjenjive“ sa svojim prijateljima i pozovite ih da postanu Kumovi SOS porodica

- Prijavite se za Kumstvo na e-mail adresu: kumstvo@sos-ds.ba 

Odlukom za kumstvo pomažete da ostvarimo snove o bezbrižnom djetinjstvu i sretnoj porodici. Neka i vama ljubav i osmijesi aktera iz ovog spota budu inspiracija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije