'Želimo razgovor s premijerom, ne sa savjetnicima'

Radiosarajevo.ba
'Želimo razgovor s premijerom, ne sa savjetnicima'


Predsjednik Udruženja penzionera vojnih osiguranika i voditelj današnjih protesta Ismet Harbinja je za portal Radiosarajevo.ba kratko prokomentarisao navode iz ureda federalnog premijera prema kojima su nezadovoljni vojni penzioneri odbili sastanak s premijerom iako je to bio jedan od njihovih osnovnih zahtjeva. 

''Ne želimo se sastajati sa savjetnicima, želimo sastanak direktno s premijerom i samo tako ćemo doći do rješenja'', kazao je Harbinja za naš portal. 

Nešto ranije, oglasili su se iz Ureda premijera FBiH, a u saopćenju se, između ostalog,  navodi da se organizatori današnjeg protesta vojnih penzionera , nasuprot svom zahtjevu, nisu željeli sastati s predstavnicima Vlade FBiH, ali da je Vlada spremna razmatrati zahtjeve Udruženja

''Spremni smo razmatrati zatjeve''

''Prosječna penzija za navedena 1.172 korisnika iznosila 1.094,36 KM, a nakon korekcije iznosi 908,68 KM. Ilustracije radi, redovna penzija koju ostvaruje 379.515 korisnika u prosjeku iznosi 350,68 KM. Bez obzira na navedeno, Vlada FBiH ostaje opredijeljena i otvorena za konstruktivan dijalog sa svim korisnicima budžetskih sredstava i spremna je da zahtjeve ovog i ostalih boračkih udruženja  razmatra. Smatramo da se zahtjev spomenutog udruženja treba prezentirati svim ostalim kategorijama boračke populacije te da je to jedini način dijaloga i efikasnog i pravednog rješavanja ovakvih zahtjeva, kaže se u saopćenju.

Iz Udruženja penzionera vojnih osiguranika naglašavaju da od svojih zahtjeva neće odustati i da će jedinstveno i konstantno raditi na poboljšanju uvjeta života za borce u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije