'Želim da se popravi stanje u BiH i u svijetu za djecu'

Radiosarajevo.ba
'Želim da se popravi stanje u BiH i u svijetu za djecu'


Asmir Begović
, golman bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije potpisao je ugovor o saradnji sa predsjednikom Specijalne olimpijade za BiH Enverom Ćosićkićem u Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj Mjedenica u Sarajevu, javlja agencija Anadolija.

Begović je potpisao ovaj ugovor dva dana nakon što je imenovan ambasadorom Specijalne olimpijade za BiH.

U obraćanju na konferenciji za naovinare, Asmir Begović je istakao da mu je velika čast što mu je pripala ova titula.

"Ja volim sport i volim rad sa djecom. Upoznat ću sve ljude sa stanjem Specijalne olimpijade u BiH, stanje u kojem se nalaze djeca sa specijalnim potrebama u BiH. Zaista želim pomoći kome god treba. Želim da se popravi stanje u BiH i u svijetu za djecu i da sve bude bolje", poručio je bh. reprezentativac i golman engleskog kluba Stoke Citya.

Predsjednik Specijalne olimpijade za Bih Enver Ćosićkić je izrazio zadovoljstvo današnjim potpisivanjem ugovora sa Begovićem, za kojeg je kazao da je osoba visokih moralnih vrijednosti.

"Očekujemo da će Asmir sa velikim uspjehom izvršavati obaveze ovog ugovora i na najbolji način promovisati Specijalnu olimpijadu BiH. Naš cilj je da licima sa intelektualnim poteškoćama u razvoju kroz sport i druge aktivnosti pomognemo da participiraju kao svi ostali članovi društvene zajednice. Nismo slučajno izabrali Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece kao domaćina današnjih aktivnosti", kazao je Ćosićkić.

Nakon potpisivanja ugovora, Begović se družio sa djecom štićenicima Zavoda "Mjedenica". Djeca su imala priliku da se fotografiraju sa golmanom bh. reprezentacije i igraju s njim fudbal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije