Zbog sukoba u SDU, GRAS i dalje bez novog Nadzornog odbora

Radiosarajevo.ba
Zbog sukoba u SDU, GRAS i dalje bez novog Nadzornog odbora

GRAS još nije dobio predsjednika Nadzornog odbora i dva člana, iako je mandat starim članovima istekao prije mjesec. Problem je i dalje sukob unutar SDU, stranke koja treba da predloži dva kandidata za predsjednika i člana Nadzornog odbora.

Ministar saobraćaja KS-a Jusuf Bubica kazao je da se nadao da će nakon održana dva kongresa ove stranke stvari bit jasnije i da će se znati ko je predsjednik SDU, ali da se to nije desilo. 

"Ne znam šta da radim, jer dobio sam pisma i od Nermina Pećanca i od Mire Lazovića i obojica se potpisuju kao predsjednici i imaju pečate. Na kraju sam otišao kod premijera KS-a Suada Zeljkovića i pitao ga šta da radim. Rekao mi je da ni on ne zna kako i na koji način razriješiti ovu situaciju. Onda sam sabrao dva i dva i shvatio da će ta njihova priča vjerovatno otići i do suda, a da će sud odluku o tome ko je legalan donijeti za nekoliko mjeseci, a to zaposleni u GRAS-u ne mogu čekati. Onda sam poslao dva pisma, jedno Pećancu i jednu Lazoviću i tražio da mi delegiraju po jednog člana i da onda to sve posložim i da konačno izaberemo NO", istakao je Bubica.

Kada će dobiti odgovore od dva predsjednika SDU, Bubica nije siguran, ali smatra da je ovo najbolje rješenje.

"Sličnu situaciju imamo i sa v.d. direktorom GRAS-a Omerom Hadžiomerovićem. Njega je na tu funkciju postavio SDU i mandat mu ističe polovinom decembra. Hadžiomerović je u toj takozvanoj struji Nermina Pećanca i ako Pećanac dokaže da je on zaista predsjednik SDU, vjerovatno će ostati na mjestu direktora GRAS-a, a ako se to ne desi, ostaje bez posla", zaključio je Bubica.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije