Zbog snijega otežan saobraćaj na većini putnih pravaca

Radiosarajevo.ba
Zbog snijega otežan saobraćaj na većini putnih pravaca

 
Zbog novih sniježnih padavina, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni. Posebno se skreće pažnja na dionice preko planinskih prevoja, gdje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

I u Hercegovini, zbog kiše, kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna do 15. aprila Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Počeli su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-5.1 Kreševsko-Šamin Gaj, zbog čega se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično-jednom trakom.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije, a izdvajaju se putni pravci M-18 Kladanj-Đurđevik (u vremenu od 7.00 do 17 sati) i M-5 Travnik-Donji Vakuf (na prevoju Komar). Na oba lokaliteta saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na regionalnom putu R-463 Gradačac-Orašje (dionica Tramošnica-Obudovac) u toku su deminerski radovi, zbog čega u vremenu od 8.00 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod na prelazak granice u oba smjera čeka se po pola sata. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u Hrvatskoj, na GP Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila s prikolicom i šlepere, saopćeno je iz BIHAMK-a, javlja Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije