Zbog dva pobjednika nema novog MasterChefa?

Radiosarajevo.ba
Zbog dva pobjednika nema novog MasterChefa?

Regionalni televizijski božićni mastergaf, kad su u dvije zemlje prikazana dva različita finala “MasterChefa” s dva pobjednika, stajala ih je povjerenja gledatelja a – kruži televizijskim kuloarima – i treće sezone kulinarskog reality showa ove godine.

U Hrvatskoj pobjednik Nikola, u BiH Marko Palfi

Kulminacija druge sezone umjesto slavljem završila je skandalom za koji je, saznaje Vecernji.hr, vlasnik licence Shine International doznao – iz medija!

Na upit Večernjeg ko je odgovoran za pogrešno emitirani finale na Federalnoj TV i kako je sankcioniran, ni sa jedne involvirane adrese nije stigao odgovor.

 „Obje su verzije završnice superfinala snimljene u aprilu. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice superfinala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku“, kazala je prethodno Sanja Čengić uime Nove TV iako, kako se ispostavilo, to u svijetu nije uobičajeno.

Početkom jeseni, kad se na ekranima tek zahuktavala druga sezona, otkrivaju izvori, produkcija je najavila članovima žirija i tehničkom i kreativnom timu da će početkom ove godine početi pretprodukcija nove sezone. No, nakon izbijanja afere, doznaje se, poručeno im je kako novih projekata do daljnjega nema te nekima nije produljen ugovor.

Unatoč glasinama da je Shine International, vlasnik licence za popularni reality show, kaznio Novu TV zbog pogreške, glasnogovornik Patrick Keegan, ne isključuje mogućnost novih sezona MasterChefa u Hrvatskoj: „Shine International upoznat je s okolnostima nepravilnog prikazivanja finala u BiH. Nova TV obrazložila nam je razloge snimanja završnice s alternativnim pobjednikom i ispričala su se zbog svoje nesretne pogreške. Ostajemo u razmatranju buduće saradnje s njima.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije