Završni radovi na idejnom projektu

Radiosarajevo.ba
Završni radovi na idejnom projektu


Još je u toku izrada idejnog projekta trebevićke žičare, a prije početka građevinskih radova potrebno je izvršiti reviziju projektne dokumentacije, eksproprijaciju zemljišta, odabir najpovoljnijeg ponuđača za obnovu žičare, te nabavku nedostajuće opreme.

"Bez okončanja ovih radova, oni građevinski, kao i montaža same žičare, nisu mogući. S obzirom na dinamiku realizacije projekta, na koju Grad Sarajevo nema utjecaj, a imajući u vidu značaj trebevićke žičare, koji je prepoznat i od Delegacije Evropske unije u BiH, Grad Sarajevo će, kao koordinator ovog veoma složenog tehničko-tehnološkog projekta, nastaviti njegovu implementaciju kako bismo konačno gradu vratili jedan od njegovih najznačajnijih simbola. Međutim, unatoč svim našim željama i naporima da projekt bude završen što prije, smatramo da će se on završiti u toku 2013. godine, tako da će žičara biti u punoj eksploatacionoj svrsi u toku 2014.", rekao je za Oslobođenje Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije