Završena sanacija ulice Tahtali sokak

Radiosarajevo.ba
Završena sanacija ulice Tahtali sokak

Sanacija i asfaltiranje ulice Tahtali sokak, općina Centar Sarajevo na dužini od 78 metara privedena je kraju. Za ovu investiciju iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 21.550 KM. 
 
Sanacija ove ulice rađena je po projektu Zavoda za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu. 
Kompletna sanacija Tahtali sokaka, koja je smještena između ulica Bjelave i Sumbula Avde, bila je neophodna zbog velikih oštećenja asfalta i neuređenih pločnika, te nepotpuno riješene odvodnje oborinskih voda, naveli su iz Općine Centar. 
Prije postavljanja novog asfalta na kolovozu, izvršena je ugradnja novih ivičnjaka i ponovno postavljanje 156 metara postojećih kamenih ivičnjaka. 
 
Za nesmetan prilaz stambenim objektima postavljeni su takozvani spušteni ivičnjaci.  Zbog male širine trotoara i nemogućnosti njihovog proširenja, umjesto asfalta duž trotoara je većinom postavljen beton. 
 
Također, navode, urađena je i nivelacija 11 postojećih šibera te dva šahta
 
Za adekvatnu odvodnju površinskih voda ugrađena je nova slivnička rešetka. Na kraju radova je postavljeno 300 metara kvadratnih novog asfalta
 
Projekt sanacije Tahtali sokaka realizovan je na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji ulica na području općine Centar, kojeg su krajem prošle godine potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor KJKP Rad Selim Babić. 
 
Ugovorom je obuhvaćena i rekonstrukcija Ulice Pehlivanuša, u vrijednosti 120.500 KM, a radovi se izvode od početka aprila ove godine, piše novinska agencija Fena.
 
Izvođač radova je komunalno preduzeće Rad, a za nadzor je bila zadužena firma Energoinvest d.d. Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije