Završen ovogodišnji Sarajevo Business Forum

Radiosarajevo.ba
Završen ovogodišnji Sarajevo Business Forum


U Sarajevu je završena 4. međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum 2013. koji je okupio oko 500 učesnika iz više od 30 zemalja svijeta.

U fokusu ovog foruma Modeli rasta i lekcije za jugoistočnu Evropu bile su diskusije o uspješnim modelima rasta i razvoja, predstavljenim kroz iskustva svjetskih lidera, te prezentacije najboljih svjetskih praksi u oblasti poljoprivrede, infrastrukture, energije i turizma, koje se mogu iskoristiti u strategijama BiH i zemalja regiona.

"Veoma smo zadovoljni brojem učesnika i smatramo da je Forum bio izuzetno uspješan. Rad je bio sadržajan i fokusiran na konkretne teme i očekujemo da će se o zaključcima ove konferencije govoriti i da će se oni obrađivati", izjavila je Feni u ime organizatora Azra Čolić, direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI-a banke.

Na SBF, kojeg su organizirali BBI banka i Islamska razvojna banka (IDB), među ostalim, učestvovali su zamjenik premijera Turske Ali Babacan, nekadašnji premijer Malezije i svjetski ekonomski ekspert Muhamad Mahatir, državni ministar za finansijska pitanja Ujedinjenih Arapskih Emirata Obaid Humaid Al Tayer, bivši predsjednik Slovenije Danilo Turk, te domaći i inostrani biznismeni i zvaničnici.

Iskustva Malezije, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Slovenije veoma su značajna za našu državu, zajednički je zaključak svih učesnika ovog foruma iz Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije