Zavirite u azil za pse u Gladnom polju

Radiosarajevo.ba
Zavirite u azil za pse u Gladnom polju

Budući da novootvoreno prihvatilište za napuštene pse u okviru UPI Zemljoradničke zadruge Ilidža, u Gladnom polju kod Sarajeva nije pravilo nikakvu ceremoniju otvaranja, već je počelo sa radom čim su se stekli uslovi za adekvatan smještaj pasa, donosimo vam foto-galeriju jednog običnog radnog dana u prihvatilištu.

U prihvatilištu se već nalazi 70-ak pasa, a njihov broj svakodnevno raste. Puni kapacitet je oko 150 pasa. Psi ni u jednom trenutku nisu bez kontrole te je u prihvatilištu uvijek prisutno nekoliko osoba koje brinu o njihovoj ishrani, higijeni i zdravlju. 

Također, radi se na socijalizaciji svih pasa u prihvatilištu i svaki pas ima i dovoljno vremena za istrčavanje i igru

Podsjetimo, zemljoradnička zadruga Ilidža je pružila smještaj za pse, udruženje Avlijaneri vršiti nadzor nad psima te radi na njihovom udomljavanju, a Općina Ilidža finansira opstanak skloništa (udruženje Avlijaneri obezbjeđuje dodatnu hranu i ostala potrebna sredstva).

Iako se u prihvatilište primaju samo najkritičniji slučajevi, svi psi koji se tamo nalaze su već druželjubivi i spremni za igru i udomljavanje. Otvoreno je za javnost te su dobrodošli svi ljudi koji žele da se druže sa psima i prošetaju ih te na taj način pomognu njihovoj socijalizaciji i udomljavanju. Termini posjeta bit će naknadno objavljeni.

Pogledajte ovdje kako je izgledalo sklonište tokom radova na njemu.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije