Poplava nakon kiše: Zašto je Goražde jučer izgledalo poput Venecije

B. Redžić
Poplava nakon kiše: Zašto je Goražde jučer izgledalo poput Venecije
Foto: Facebook / Nevrijeme u Goraždu

Nakon obilnih kišnih padavina, Goražde je sinoć, 13. augusta izgledalo kao Venecija. Bila je poplavljena ulica Kulina bana. Šta je uzrok plavljenju - pitali smo nadležne.

Mnogi stanovnici grada na Drini bili su nezadovoljni zbog velike količine vode koja je bila na ulicama. Posebno se to odnosi na ulicu Kulinu bana za koju tvrde da je nedavno urađena njena sanacija. Za tu namjenu je navodno izdvojeno šest miliona maraka.

Samira Drakovac iz Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Grada Goradža je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba demantirala da je sanacija završena, ukazavši da se mora staviti još jedan sloj asfalta. Prema njenim riječima, zbog toga su otvori šahtova bili iznad postojećeg sloja asfalta.

Smatra da su jedan od uzroka poplava i klimatske promjene. Kako je kazala, nevjerovatna je količina kiše koja je sinoć pala u kratkom vremenskom periodu.

Drakovac je poručila da su službe Grada Goražda učinile sve da pomognu građanima i očiste ulice.

Haos u gradu na Drini: Goražde pod vodom

Istakla je za portal Radiosarajevo.ba da su poplavljene ulice u nadležnosti različitih nivoa vlasti - Grada, Kantona Bosansko-podrinjskog kantona i Federacije Bosne i Hercegovine.

Sanaciju ulice Kulina bana su radile Ceste Federacije Bosne i Hercegovine - tvrde iz Grada Goražda.  Šta je uzrok plavljenja pomenute ulice - pitali smo Ceste Federacije Bosne i Hercegovine. Iako nam je rečeno da ćemo odgovor dobiti što prije je moguće, do trenutka objavljivanja ovog članka, to se nije desilo.

Poplava je prouzrokovala štetu imovini građana. Oštećeni su domovi i poslovni prostori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije