Zasađene dvije nove lipe u Aleji ambasadora

Radiosarajevo.ba
Zasađene dvije nove lipe u Aleji ambasadora

Ambasador Grčke Karolos Gadis i Iztok Grmek, slovenski ambasador u Bosni i Hercegovini, danas su, 26. septembra, 2013. godine, zasadili lipe u Aleji ambasadora.

Današnjim činom Aleja ambasadora bogatija je za dvije nove lipe i u njoj je do sada 'svoje stablo' zasadio 121 ambasador i predstavnik diplomatskog kora u BiH.

Grčkom i slovenskom ambasadoru danas su se pridružili Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad i Vedran Dodik, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad.

Oba ambasadora su, nakon što su zasadila stablo, istakla kako je ovo za njih bila velika čast i da je nova lipa u Aleji ambasadora simbol čvršćeg povezivanja Bosne i Hercegovine sa Grčkom i Slovenijom.

"Kad prijateljima u Sloveniji kažem da sam posadio lipu mislit će da sam u BiH donio slovenski nacionalni simbol, jer je lipa veliki simbol slovenstva. Sada će ova lipa biti simbol povezivanja BiH i Slovenije, naših naroda, ali i simbol našeg prijateljstva", rekao je Iztok Grmek, slovenski ambasador.
Karolos Gadis, grčki ambasador, zahvalio se predstavnicima Općine Stari Grad što su mu omogućili da zasadi lipu u Aleji ambasadora, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije