Zapečaćena četiri objekta i zatečeno 12 neprijavljenih radnika

Radiosarajevo.ba
Zapečaćena četiri objekta i zatečeno 12 neprijavljenih radnika

Na području Kantona Sarajevo Porezna uprava Federacije BiH (PUFBiH) je u ponedjeljak izvršila kontrolu 16 objekata i zbog utvrđenih nepravilnosti, nepoštivanja Zakona o fiskalnim sistemima, angažovanja neprijavljenih radnika, privremeno zapečatila četiri objekta, javila je Fena.

FBiH: Zapečaćeni barovi, prodavnice, hoteli, kladionice...

Kontrolama su obuhvaćene stomatološke ordinacije, ginekološke ordinacije, apoteke i ugostiteljski objekti, a predmet kontrole bila je provjera rada bez odborenja, poštivanja odredbi Zakona o fiskalnim sistemima, rada na crno i drugih nepravilnosti.

Zapečaćeni su: UR buregdžinica i fast food „Bosanski burek“, UR konoba „Long Horn“, UR piceria u vlasništvu Minele Čorbo i stomatološka ordinacija Stomatolog dr. Nedim Smajkić.

Nakon što je otklonio nepravilnosti utvrđene u postupku inspekcijskog nadzora Porezna uprava Federacije BiH danas je otpečatila poreznog obveznika UR buregdžinica i fast food „Bosanski burek“.

U toku inspekcijskog nadzora zatečeno je 12 neprijavljenih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je 13 prekršajnih naloga sa visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 27.700,00 KM.

Izdata su dva rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti, pet rješenja o obustavi poslovnih aktivnosti i jedno rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti.

Porezna uprava Federacije BiH je saopćila da i u narednim danima nastavlja kontrole istim intenzitetom na području Federacije BiH, a kontrolama će biti obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, bez obzira da li su već kontrolisani, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću PUFBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije