Zaobilaznica u funkciji do kraja 2014. godine

Radiosarajevo.ba
Zaobilaznica u funkciji do kraja 2014. godine


Sarajevska zaobilaznica na dijelu koridora 5C od Jošanice do Butila će biti gotova do kraja godine. U funkciju će biti puštena najdalje do kraja 2014. godine, kada bude završen preostali dio od Butila do Vlakova, piše Dnevni avaz.

Iz preduzeća "Ceste Federacije BiH", u čijoj je nadležnosti LOT 1, odnosno dio od Jošanice do Butila, istakli su da su do sada izgradili nadvožnjak u Reljevu i pristupne ceste do njega, servisni podvožnjak...

Most u Reljevu je završen i već ga koriste mještani ovog i naselja Dobroševići, Rječica... Odnedavno je preko mosta pušten i saobraćaj, a stari i dotrajali most je zatvoren.

"Nastavljena je izgradnja desnog vijadukta Oštrik kao posljednjeg objekta na ovom LOT-u zaobilaznice. U toku je ugradnja kolovozne konstrukcije u tunelima i na cijeloj trasi, podzemnih instalacija, signalizacije... Rok za završetak dijela od Jošanice do Butila te velike petlje na ovoj lokaciji je 31. oktobar. Ova dionica koštat će oko 33.000.000 KM", rekli su iz Cesta FBiH za Dnevni avaz.

Dio od Butila do Vlakova će umjesto Cesta FBiH graditi Autoceste FBiH.

"U toku je eksproprijacija zamljišta na trasi, za što je predviđeno 20.000.000 KM. Već smo podnijeli zahtjev za građevinske dozvole, a nakon što bude izabran izvođač predviđeni rok radova je 12 mjeseci. Cijena još nije definirana, a mi smo preuzeli odgovornost da osiguramo novac za izgradnju - rekao je za Avaz, Ensad Karić, direktor Autocesta FBiH.

Kada bude završena i puštena u saobraćaj, oni koji budu putovali sa sjevera ka jugu, a ne budu željeli ulaziti u Sarajevo, gradske gužve moći će izbjeći vozeći se upravo sarajevskom zaobilaznicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije