Zajednički poziv građanima na primjereno ponašanje

Radiosarajevo.ba
Zajednički poziv građanima na primjereno ponašanje

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP) poziva građane da se ponašaju odgovorno, te da svojim ličnim primjerom utiču na opće stanje sigurnosti i time daju svoj doprinos da 1. maj protekne u najboljem redu. 

Najveća pažnja policijskih službenika bit će usmjerena na saobraćajne kontrole, posebno na vožnju u alkoholiziranom stanju.

“Glavni uzrok u saobraćajnim nezgodama u 90 posto su vozači, prije svega nepoštivanje saobraćajnih propisa i vožnja pod uticajem alkohola”, izjavio je portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić i uputio apel vozačima da ne sjedaju za upravljač vozila pod uticajem alkohola. 

Pojasnio je, javlja Fena, da će pripadnici policije najviše biti usmjereni na ona izletišta na kojima su najavljena najveća okupljanja građana, gdje će tokom cijelog dana patrolirati u svrhu građana i njihove imovine. Upozoravajusve one koji se budu nedolično ponašali da će biti zakonom sankcionirani i privedeni u policijsku postaju. 

Također iz Udruženja okoliša pozivaju građane da nakon završenih izleta pokupe sve otpatke za sobom i bace ih u najbliže kontejnere da bi sačuvali svoju okolinu i izletišta ostala lijepa i nakon prvomajskih praznika. 

Apel građanima su uputili i vatrogasne brigade Tuzlanskog kantona da pažljivo pale vatru na otvorenim prostorima, te da se 1. maj ne bi pretvorio u dan gašenja kolektivnih požara. Iz MUP-a Tuzlanskog kantona su naglasili da su građanima u slučajevima potrebe na raspolaganju otvoreni telefonski brojevi: 122 i 035 / 250-673.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije