Zabranjen ulaz i parkiranje u krugu KCUS-a

Radiosarajevo.ba
Zabranjen ulaz i parkiranje u krugu KCUS-a

Danas je održana press konferencija na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, povodom uvođenja novog režima saobraćaja koji će stupiti na snagu 2. septembra.

Naime, kako je kazala za medije Mirela Imširija, savjetnica generalnog direktora KCUS-a za tehničke poslove donesebna je odluka kojom se zabranjuje ulazak i parkiranje svih vozila u krug KCUS-a na lokalitetu Koševo kako bi se izbjegle jutarnje gužve.

"U periodu od 7.30 i 15.30 sati radnim danima od zabrane ulaska u krug Kliničkog centra bit će pošteđeni samo nepokretni i teško pokretni pacijenti. Dok je u periodu zabrane za kretanje vozila i parkiranje, KCUS predvidio otvaranje ulaza u Tunel DIP-a, koji će biti namjenjen za posjetioce i pacijente prema Savjetovalištima", kazala je Imširija.

Cilj ove odluke je da se omogući pristup podzemnim i nadzemnim hidrantima, požarnim putevima, bolja prohodnost klinika radi prijevoza pacijenata, snabdijevanje klinika te smanjenje buke.

Nesmetan ulaz i izdavanje posebnih dozvola za ulazak i parkiranje vozila u krug KCUS-a za nepokretne i slabopokretne pacijente imat će pacijenti s Klinike za ortopediju i traumatologiju koji će koristiti ulaz s glavne kapije, te pacijenti Klinike za fizijatriju i rehabilitaciju, te Neurološka klinika ulazit će na kapiju III ulaz od naselja Breka, piše Avaz.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije