Zabranjen motorni saobraćaj prema Vrelu Bosne

Radiosarajevo.ba
Zabranjen motorni saobraćaj prema Vrelu Bosne

Na većini putnih pravaca u BiH jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja uz povoljne uvjete za vožnju.  Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Drežnik-Šićki Brod, Travnik-Donji Vakuf i Olovo-Kladanj-Đurđevik. 

Sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE,  BEZ OBZIRA KOLIKO KRATKO VOŽNJA TRAJALA, poručuju iz BIHAMK-a 

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog  puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Povodom Praznika rada, do sutra do ponoći, na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja

KANTON SARAJEVO:
- Zbog obilježavanja Praznika rada , danas od 07 do 20 sati na snazi je potpuna zabrana saobraćaja za motorna vozila u ulici Plandište-Vrelo Bosne.
- Zbog radova na rekonstrukciji mosta, izmjenjen je režim saobraćaja u ulici Topal Osman paše. Dok traju radovi za saobraćaj su  zatvorene krajnje desne trake u oba smjera.
- Zabrana saobraćaja od 08-18 zbog sanacije kolovoza  u ulicama Podgaj i Talirevića.
- Zbog radova od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulici Jukićeva.
- Zbog izgradnje objekta  od 08 do 16 sati na snazi je zabrana parkiranja vozila na raskrsnici ulica Kemal Begova i Hasana Kikića i na raskrsnici ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije