Za nagradu 'Dobro za filantropiju' nominirane 43 kompanije i 49 osoba

Radiosarajevo.ba
Za nagradu 'Dobro za filantropiju' nominirane 43 kompanije i 49 osoba

U proteklom periodu građani i građanke Bosne i Hercegovine su imali priliku nominirati kompanije i osobe za njihove filantropske aktivnosti u okviru nagrade Dobro za filantropiju.  Proces je uspješno završen a nominirano je 49 osoba i 43 kompanije. Nagrada Dobro za filantropiju je način da se prepozna dobročinstvo osoba i kompanija izraženo kroz podršku akcijama od značaja za opću dobrobit zajednica, ali i način da im se kaže hvala za sve što čine za dugoročni razvoj našeg društva, saopćila je fondacija Mozaik. 

Nakon procesa nominacija, uslijedio je proces popunjavanja obrazaca za prijavu pomoću kojih će se saznati više o individualnoj filantropiji pojedinaca i pojedinki i korporativnoj filantropiji kompanija. Uvidom u obrasce za prijavu, članovi komisije će dobiti sve neophodne informacije za izbor pobjednika u različitim kategorijama nagrade prema unaprijed utvrđenim kriterijima.

Kategorije nagrade su:  Dobro glavna nagrada za kompaniju (mala, srednja i velika poduzeća), Dobro glavna nagrada za individualni doprinos, Priznanje za podršku poplavljenim područjima i Priznanje za najboljeg mladog filantropa ili filantropisticu. 

Fondaciju Mozaik raduje što je nagradu Dobro za filantropiju prepoznao veliki broj građana i građanki kao način da se zahvali kompanijama i istaknutim članovima i članicama našeg društva koji svakodnevno djeluju za opštu dobrobit. Nadamo se da će ova nagrada postati motiv za što veći broj osoba i kompanija da djeluju solidarno i daju direktnu podršku akcijama za razvoj zajednica u kojima djeluju. Snažne zajednice stvorit će snažno društvo, a takvu sliku naše zemlje svi želimo vidjeti, kaže se u saopćenju Fondacije Mozaik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije