Za ljubitelje filma i muzike: Laško Summer Nights

Radiosarajevo.ba
Za ljubitelje filma i muzike: Laško Summer Nights

Sarajevo Film Festival i Laško pivo - ekskluzivni sponzor 18. Sarajevo Film Festivala najavljuju nove sadržaje koji će ove godine uveličati Festival.

Drugu godinu zaredom posjetioci Sarajevo Film Festivala moći će uživati u projekcijama filmova na otvorenom u sklopu programa Laško Summer Nights na lokaciji koja će se nalaziti između Zemaljskog i Historijskog muzeja.

Prodaja ulaznica počinje 1. jula u 11 h. Cijene ulaznica možete vidjeti ovdje

Pored filmskog programa posjetiocima Laško Summer Nights programa nudi se i vrhunska zabava uz muziku najboljih DJ-a, do ranih jutarnjih sati. 

El Gusto

Redatelj i scenarist Safinez Bousbia je predstavio priču o ponovnom ujedinjenju i pomirenju grupe muzičara islamske i jevrejske vjeroispovijesti, 50 godina nakon što ih je razdvojio alžirski građanski rat. 

From the sky down

Film redatelja i scenariste Davisa Guggenheima o 20. godišnjici albuma Achtung Baby irskog benda U2. Guggenheim detaljno istražuje proces snimanja albuma, vraća se u Berlin, gdje je bend i snimio album u vrijeme pada Berlinskog zida

Ovo mora da je mjesto 

 

Redatelj Paolo Sorrentino je sa zvjezdanom glumačkom postavom koju čine Frances McDormand, Harry Dean Stanton Sean Penn ispričao priču o Cheyenneu; nekadašnjoj rock zvijezdi koji ni sa svojih 50 godina ne napušta stil gotičke subkulture. Nakon smrti svog oca, ponovno odlazi u New York... 

Regeneracija muzički projekt

Film redatelja i scenariste Amira Bara-Leva o pet DJ-eva iz pet različitih muzičkih žanrova, koji sarađuju s nekim od najutjecajnih muzičara današnjice. Pred izazovom da predstave svoju jedinstvenu kreativnu viziju, DJ Premier, The Crystal Method, Pretty Lights, Mark Ronson i Skrillex pokušavaju nanovno osmisliti specifičan muzički žanr i stvoriti originalnu pjesmu. 

U potrazi za čovjekom od šećera

Redatelj i scenarist Malik Bendjelloul je snimio film o legendi Detroitske scene; čovjeku koji je trebao biti jedan od najvećih muzičara svoje generacije, za kojeg kruže glasine da je počinio samoubistvo na bini. To je priča o nadi, inspiraciji i prodornoj moći muzike.

Vinilmanija: Kada život teče na 33 obrtaja u minuti 

Redatelj i scenarist Paolo Campana nas vodi brazdama predmeta koji nikada nije izgubio dušu. Istražuje šta je to što čini gramofonsku ploču legendom i u današnjem svijetu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije