WMO: Svjetski dan meteorologije

Radiosarajevo.ba
WMO: Svjetski dan meteorologije

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) i međunarodna meteorološka zajednica svake godine 23. marta proslavljaju Svjetski meteorološki dan kojim se obilježava stupanje na snagu Konvencije WMO od 23. marta 1950. godine.

Tim povodom 23. marta u prostorijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda bit će održana prezentacija i konferencija za štampu, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ovogodišnji slogan Svjetskog dana meteorologije je ''Klima za Vas”, a poseban akcent će biti usmjeren na oblast seizmologije i zaštite životne sredine kroz sagledanje zemljotresa u Japanu, radioaktivnosti i posljedice i reakcije na specifične probleme javnog prostora i okoliša.

Federalni hidrometeorološki zavod također objavljuje godišnji bilten koji prezentira sve aktivnosti, aktuelnosti i pojave praćene kroz proteklu godinu, a koji se može naći na web stranici Zavoda -www.fhmzbih.gov.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije