VW-ovi laboratoriji na točkovima

Radiosarajevo.ba
VW-ovi laboratoriji na točkovima

Zajedno s Tehničkim sveučilištem Braunschweig i Centrom za istraživanje automobilske tehnike (NFF) u Donjoj Saskoj, Volkswagen je  prezentirao novi istraživački projekt koncerna pod nazivom 'Campus Mobility', javljaju hrvatski mediji.

 Ova znanstvena platforma istraživačkom timu koji se sastoji od iskusnih konstruktora automobila i mladih inženjera omogućuje realiziranje koncepata novih ideja mobilnosti i vozila, kao i testiranje njihove primjenjivosti u svakodnevnom cestovnom prometu. Jedna od takvih tehnologija je primjerice 'Sustav dodatnih informacija' (MiFA) – pilot projekt Campus Mobilitya. Ova inovativna tehnologija služi za praćenje i poboljšanje uporabne vrijednosti vozila u prometovanju između sveučilišta u gradovima Braunschweig i Wolfsburg. Sedam Volkswagen Pola služe kao laboratoriji na kotačima koji bilježe podatke o brzini vožnje, stanju vozila, temperaturi i stanju kolnika. Na ovaj način prikupljene spoznaje mogu vozača bolje pripremiti na predstojeće dionice vožnje i smanjiti troškove u području flotnog menadžmenta.

 Osim toga, u laboratorijima na kotačima ispituju se nove vrste sustava potpore, senzorske tehnike i telematičke usluge za korisnika, te se ujedno testira i njihova jednostavnost rukovanja. Između ostalog, radi se o konceptima modeliranja prometnog položaja i odabira ruta, kao i o konceptima sigurnosti u prometu ovisno o stilu vožnje, odredištu i vremenu vožnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije