Vrijeme opasno po život

Radiosarajevo.ba
Vrijeme opasno po život


Meteorolozi svakodnevno upozoravaju  da je vrijeme izuzetno opasno, te da se vrhunac vrućina može očekivati u petak, subotu, i nedjelju. U upozorenju se navodi da će se temperatura penjati i do 41 stepen.

Nakon vikenda trebalo bi doći do blagog osvježenja.

Meteo-alarm sa oznakom "crveno" uključen je za cijelo područje BiH. To znači da je vrijeme je izuzetno opasno, te da su velike štete i nezgode moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život.

Ne preporučuju se izlasci u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati. Također se preporučuje lagana široka svijetla odjeća od prirodnih materijala, kao i izbjegavanje teške hrane i konzumiranje većih količina povrća, voća i vode.

Danas najtoplije u Zvorniku i Čapljini

Danas je u većem dijelu Bosni i Hercegovini bilo pretežno vedro.

Temperatura mora u Neumu u 14 h je iznosila 27 stepeni C.

Temperature zraka u 14 sati stepeni C: Bjelašnica 21, Bugojno 31, Ivan-sedlo 32, Neum 33, Bihać, Sanski Most i Sokolac 34, Sarajevo 35, Gradačac, Livno, Srebrenica i Tuzla 36, Doboj, Trebinje i Goražde 37, Banja Luka, Bijeljina i Stolac 38, Mostar, Zvornik i Čapljina 39 i Zenica 40, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati sunčano i vruće. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 22, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 41 stepeni C. U Sarajevu jutarnja oko 18, a dnevna oko 37 stepeni Celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije