Vrijeme danas: Umjereno oblačno

Radiosarajevo.ba
Vrijeme danas: Umjereno oblačno

U Bosni i Hercegovini , danas se u jutarnjim satima očekuje umjereno oblačno, po kotlinama sa maglom ili niskim oblacima. 

Tokom dana sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost. U noći sa srijede na četvrtak očekuje se novo naoblačenje. Vjetar, slab, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu zemlje do 12 stepeni. 

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 6 stepeni. 

U Bosni je jutros bilo malo do umjerno oblačno, a u Hercegovini vedro i uglavnom u cijeloj zemlji prohladno. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature u 7:00 sati: Sokolac i Kupres -7 stepeni, Livno -5, Drvar -4, Bjelašnica i Bugojno -3, Sarajevo, Jajce, Zenica i Goražde -2, Stolac -1, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Čapljina 0, Banja Luka, Bihać, Mostar i Srebrenica 1, Bijeljina i Trebinje 2, Zvornik 3, Neum 4 i Gradačac 5 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije