Meteorolozi objavili prognozu za decembar: Kakvo vrijeme nas čeka za Novu godinu?

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu za decembar: Kakvo vrijeme nas čeka za Novu godinu?
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Trend nešto prijatnijih temperatura za ovo doba godine u Bosni i Hercegovini nastavit će se i u posljednjem mjesecu ove godine - ako je suditi na osnovu prognoze objavljene na web stranici AccuWeather.

U toku ove sedmice slijede niže temperature zraka u Bosni i Hercegovini. Najhladnije bi trebalo biti u srijedu, 4. decembra kada bi trebalo biti do -9 u Bosni odnosno -1 stepeni Celzijusovih u Hercegovini.

To će biti najhladniji dan u toku decembra. Prognoza Acu Weathera pokazuje da će temperature zraka u preostalim danima biti više.

Ljubitelji snijega će biti razočarani. Izvjesno je će novogodišnji praznici, kao i ostakak mjeseca proteći sa vrlo malo ili skoro nikako bijelog pokrivača.

U toku treće sedmice decembra je za očekivati nešto obimnije i intenzivnije padavine - kišu u i snijeg.

Temperature zraka posljednjeg dana u godini će biti niske. Bit će hladno, ali ne mnogo. Najniža temperatura bi trebala biti do -6 u Bosni odnosno -1 stepeni Celzijusovih u Hercegovini bez padavina, navodi AccuWeather.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije