Vozom iz Sarajeva do Čapljine moguće i vikendom. Evo šta je sa dionicom za Ploče

8
L.S.
Vozom iz Sarajeva do Čapljine moguće i vikendom. Evo šta je sa dionicom za Ploče
Foto: ŽFBiH / Ilustracija

Sarajevski voz nekima je više od prijevoznog sredstva - budi emocije na neko lijepo vrijeme. 

Manje je putnika, nego što je to nekad bilo, ali ima napretka, građani i turisti su sve više zainteresovani za vožnje vozom do Konjica, Mostara, Čapljine, ali i Ploča.

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine saobraćaju svaki dan. Voz na relaciji Sarajevo- Čapljina ide u 07:15 i 16:49, a vraća se iz Čapljine za Sarajevo u 06:09 i 16:42.

Radovan Višković poručio sutkinji Suda BiH: 'Seno, imaš lako rješenje. Javi se da pijemo kafu'

Radovan Višković poručio sutkinji Suda BiH: 'Seno, imaš lako rješenje. Javi se da pijemo kafu'

"Uspostavljanje željezničke putničke linije na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo u ljetnoj sezoni, Željeznice FBiH nisu uspjele postići sporazum sa Hrvatskim željezničkim putničkim prevozom (HŽPP) o ponovnoj uspostavi željezničkog putničkog saobraćaja između BiH i Hrvatske, uvođenjem sezonskog voza Sarajevo-Ploče-Sarajevo.

S obzirom na to da su tokom ove godine više puta vođeni pregovori između ŽFBiH i HŽPP o uspostavi željezničkog saobraćaja u vrijeme ljetne sezone (od 01.06. do 31.08.2022. godine), ističemo da je i ovaj put izostao interes HŽPP", ističu iz Željeznica Federacije za portal Radiosarajevo.ba.

Međutim, kako ističu, Željeznice FBiH i dalje pokušavaju pronaći rješenje za uspostavu ove linije.

"U toku su pregovori sa jednim privatnim željezničkim operatorom koji djeluje na području Hrvatske. Ukoliko se s njima zaključi sporazum, Željeznice FBiH blagovremeno će obavijestiti putnike o uvođenju ove linije u ljetnoj sezoni, kao i o cijenama karata. Također, ŽFBiH obavijestit će putnike i ukoliko ne dođe do potpisivanja sporazuma", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz Željeznice FBiH.

Zbog pojačanog interesovanja za putovanje na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, Željeznice FBiH su od 21. maja 2022. godine, u dane vikenda, uvele pojačane putničke kapacitete kako bi mogli udovoljiti zahtjevima putnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije